header-photo

Verschil met andere gewrichtsklachten

RSI

Feitelijk is RSI (Repetitive Strain Injury) een groep klachten die met elkaar gemeen hebben dat ze ontstaan door herhaaldelijk dezelfde soort beweging maken. Tot deze groep klachten behoren de pees(schede)ontsteking, slijmbeursontsteking, fybromyalgia, carpaal tunnel syndroom, etc. Als bursitis ontstaat door overbelasting en te vaak dezelfde beweging uitvoeren dan is het dus een RSI. Als de ontsteking ontstaat door een infectie of als onderdeel van een ontsteking van het gewricht dan is het geen RSI.

Frozen shoulder

Een ‘frozen shoulder’ is een klacht waarbij men de schouder maar heel moeilijk kan bewegen. In dat opzicht lijkt het heel veel op een slijmbeursontsteking van de schouders. Symptomen van een frozen shoulder zijn pijn en stijfheid en kunnen ontstaan door ongelukken, operaties, open hart operaties, hyperthyriodie en diabetes maar vaak weet men het niet. Bij een frozen shoulder gaat het capsel in het schoudergewricht dat de bovenarm en schouderblad verbindt ontsteken. Dus niet de slijmbeurs.

Artritis

Bij artritis is het aangedane gewricht ook rood, gezwollen, stijf, pijnlijk en is de bewegingsvrijheid beperkt. In dat opzicht lijkt het op een bursitis. Bij artritis is echter een groot gedeelte van het gewricht aangedaan, terwijl bij bursitis alleen een slijmbeurs ontstoken is. Artritis is ook een ziekte die meer dan alleen de gewrichten kan aantasten.

0 reacties:

Een reactie posten